Hoppa till sidans innehåll

Seglarskola för vuxna

2018-02-07 21:06
Ekolns segelklubb inbjuder till Seglarskola för vuxna. OBS ändrade dagar! Onsdagar ca 18-21! Lördagar ca 10-16!
  • Uppdaterad: 2018-09-11 10:16

Här är inbjudan till en grundkurs för vuxna medlemmar i början av säsongen 2018.

Tanken är att vi ska starta sommaren tillsammans. Sedan kan man låna klubbens båtar och segla och träna vidare på det man lärt sig under grundkursen medan det är färskt på sommaren som följer. Vi har i alla klubbarna seglarkamrater som inte känner sig trygga med att segla på egen hand eller vill ha lite mer vind i seglen och utveckla förhållandet till vinden. Det här är för dem.
På hösten kan vi köra onsdagkvällar för vuxna. Det är en kul möjlighet att segla tillsammans och prata segling, vid fikat efteråt, för alla medlemmar som vill träna segling under ordnade former. Vi hoppas på en varm september.

Deltagaravgifterna är låga eftersom det endast är öppet för medlemmar. Det ingår i klubbens medlemsaktiviteter. Som medlemmar räknas medlemmar i ESK, USS och UKF.
Grundkursen i segling innehåller grunderna i segling , kryss, medvind, lättvind, hårdvind, segla ut och lägga till, På fyra eller fem tillfällen går vi igenom grunderna i segling. Naturligtvis seglar vi och prövar teorierna i vattnet. Vi seglar med ESKs tvåkronor. Det är de tvåmansjollar som klubben äger och som medlemmarna kan låna. Efter genomgången kurs skall man kunna hantera och låna en båt i vackert väder. För att hålla ångan uppe är det bra om man kan träna mera på egen hand efter kursen. Endast 1600 kr för hela kursen.
Förslag på datum 2018: 9/5, 16/5, 23/5, 26/5, 30/5, 6/6 Ca tid; onsdagkvällar 18-21 och lördagar 10-15.

Anmälan. Skall göras via mail till mailadressen This is a mailto link  Alla ändringar och tillägg skickar jag på mail till de mailadresser som jag fått i anmälan. Ange i anmälan vilken klubb du tillhör. Först till kvarn har förtur, antalet båtar är begränsat.

Deltagaravgifter för grundkursen 1600 kr. Inbetalas till Esk postgiro 14 10 41 – 4 ange vid inbetalning vilken aktivitet det avser och vilken klubb du är medlem i.

Alla medlemmar är välkomna, den som inte är medlem är välkommen att bli det.

Ledare. Kurserna leds av Hinrik Nyberg samt någon mer. Fler ledare behövs, om du är intresserad hör av dig. Mailadressen är This is a mailto link

Seglarhälsningar ESK/ Hinrik Nyberg

Skribent: Stefan Wallin
Epost: Adressen Gömd

allsvenskan_litenlogga

 

 

sailarena Facebook_Logo-19

 

 

uvnlgklbn


 
Logga sjöräddningsällskapet

Postadress:
Ekolns SK - Segling
Box 229
75104 Uppsala

Besöksadress:
Skarholmen
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018320681
E-post: This is a mailto link

Se all info