Hoppa till sidans innehåll

Ekolns segelklubb inbjuder till Seglarskola för vuxna

19 FEB 2019 15:20
Här är inbjudan till en grundkurs för vuxna medlemmar i början av säsongen 2019. Tanken är att vi ska starta sommaren tillsammans.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2019 15:20

Sedan kan man låna klubbens båtar och segla och träna vidare på det man lärt sig under grundkursen, medan det är färskt, på sommaren som följer. Vi har i alla klubbarna seglarkamrater som inte känner sig trygga med att segla på egen hand eller vill ha lite mer vind i seglen och utveckla förhållandet till vinden. Det här är för dem.
På hösten kan vi köra onsdagkvällar för vuxna. Det är en kul möjlighet att segla tillsammans och prata segling vid kvällsfika efteråt, för alla medlemmar som vill träna segling under ordnade former. Vi hoppas på en varm september.
Deltagaravgifterna är låga eftersom det endast är öppet för medlemmar. Seglarskolan ingår i klubbens medlemsaktiviteter. Som medlemmar räknas medlemmar i ESK. Medlemmar i våra grannklubbar USS och UKF inbjuds också. 

Grundkursen i segling innehåller grunderna i segling ; kryss, medvind, lättvind, hårdvind, segla ut och lägga till, På fyra eller fem tillfällen går vi igenom grunderna i segling. Naturligtvis seglar vi och prövar teorierna i vattnet. Vi seglar med ESKs tvåkronor. Det är de tvåmansjollar som klubben äger och som medlemmarna kan låna. Efter genomgången kurs skall man kunna hantera och låna en båt i vackert väder. För att tillgodogöra sig de nya färdigheterna, är det bra om, man kan träna mera på egen hand efter kursen. Endast 1800 kr för hela kursen. 

Förslag på datum 2019: 8/5, 15/5, 22/5, 25/5, 29/5, 30/5 Ca tid; onsdagkvällar 18-21 och lördagar 10-15. Datum kan komma att ändras, framförallt de heldagar jag föreslagit.

Anmälan. Skall göras via mail till mailadressen This is a mailto link  Alla ändringar och tillägg skickar jag på mail till de mailadresser som jag fått i anmälan. Ange i anmälan vilken klubb du tillhör. Först till kvarn har förtur, antalet båtar är begränsat. 

Deltagaravgifter för grundkursen 1800 kr. Inbetalas till Esk postgiro 14 10 41 – 4 ange vid inbet vilken aktivitet det avser och vilken klubb du är medlem i. 

Alla medlemmar är välkomna, den som inte är medlem är välkommen att bli det. 

Ledare. Kurserna leds av Hinrik Nyberg samt någon mer. Fler ledare behövs, om du är intresserad hör av dig. Mailadressen är This is a mailto link 

Seglarhälsningar ESK/ Hinrik Nyberg

Skribent: Stefan Wallin
Epost: Adressen Gömd

allsvenskan_litenlogga

 

 

 

sailarena Facebook_Logo-19

  uvnlgklbn 

 Logga sjöräddningsällskapet

Postadress:
Ekolns SK - Segling
Box 229
75104 Uppsala

Besöksadress:
Skarholmen
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018320681
E-post: This is a mailto link

Se all info