Hoppa till sidans innehåll

Ungdom


Ekolns Segelkblubbs Ungdomssektion

Ungdomssektionen arbetar med att utbilda och stötta unga seglare. Vi arbetar mycket med det teoretiska så väl som med det praktiska. Dessutom annordnar vi andra aktiviteter untanför seglingen för att stärka gruppen. Varje år håller ungdomssektionen i kvällsseglingar som löper över två terminer vår och höst, dessa innefattar ungefär 12 stycken lärotillfällen per termin. Dessutom annordas det två stycken sommarläger för ungdomar, ett läger med övernatnning och ett dagsläger.  

 

 

Ekolns Segelklubb (ESK) har av Svenska Seglarförbundet blivit utnämnt till en så kallad Ungdomsvänlig klubb. Det innebär att ESK har ett seriöst och långsiktigt mål att främja samt stödja barn och ungdomar upp till 25 års ålder med hjälp av olika aktiviteter inom segelsporten.

En förutsättning för barn och ungdomars debut och fortsatta seglande är att det finns planlagda aktiviteter som är både kappseglings- och ickekappseglingsinriktade. En stor del av de aktiviteter som berör barn och ungdomars segling hos ESK organiseras och genomförs av Ungdomssektionen. Det innebär kvällsseglingar, sommarläger och icke seglingsinriktade aktiviteter (t.ex. bad, filmkvällar, adventsbak och övernattningar).

Det innebär även att Ungdomssektionen är en självständig del av Ekolns Segelklubb med egna representanter på klubbens styrelsemöten. Detta är en viktig aspekt då medlemmarna i ungdomssektionen får en chans att påverka samt lära sig mycket om föreningslivet.

Om du vill läsa det senaste nytt från Ungdomssektionen kan du klicka dig vidare till ESK’s Ungdomsblogg.

Övrig information om läger och träning hittar du genom länkarna under ungdomsfliken.

Har du övriga frågor eller vill kontakta oss går det bra att mejla till oss viaThis is a mailto linkså svarar vi så fort vi kan.

Vi som är med i sektionen och jobbar med kvällsseglingarna är:

Olivia Lindkvist, Ungdomschef
William Johansson, Vice ungdomschef   

  • Patrik Sonesson 
  • Axel Danielsson
  • Christoffer Ljung Ahlstedt
  • David Mörtberg
  • Emelie Nord
  • Felicia Bölja
  • Hannah Lundgren
  • Jacob Nordqvist
  • Oskar Bergström
  • Ville Wrammert

 

 

Klicka på bilderna så kommer ni till våra sociala medier!

Instagram                        Facebook

Uppdaterad: 28 JUN 2017 10:14 Skribent: Stefan Wallin

Postadress:
Ekolns SK - Segling
Box 229
75104 Uppsala

Besöksadress:
Skarholmen
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018320681
E-post: This is a mailto link

Se all info