Hoppa till sidans innehåll

Ekolns segelklubb inbjuder till Seglarskola för vuxna


Här är inbjudan till en grundkurs för vuxna att börja säsongen 2021 med.

Deltagaravgiften är låg eftersom det endast är öppet för medlemmar. Seglarskolan ingår i Ekolns segelkubbs medlemsaktiviteter. Medlemskap i våra grannklubbar USS och UKF räknas också.
Vi får räkna med att Covid -19smitta fortfarande är aktuell, så alla aktiviteter måste planeras smittsäkrade.
Tanken är att vi ska starta sommaren tillsammans. Sedan kan man låna klubbens båtar och segla och träna vidare på det man lärt sig under grundkursen, medan det är färskt, på sommaren som följer. Kursen ger kompetens motsvarande seglarintyg 1. Vi kan förmedla kontakt för intygstagning. På hösten kan vi köra onsdagkvällar för vuxna. Det är en kul möjlighet att segla tillsammans och prata segling vid kvällsfika efteråt, för alla medlemmar som vill träna segling under ordnade former. Vi hoppas på en varm september.
Vår grundkurs i segling följer de krav som gäller för seglarintyg 1. Den innehåller grunderna i segling; kryss, medvind, lättvind, hårdvind, segla ut och lägga till. En genomgång av man-över-bord ska vi också hinna med. Räkna med onsdagskvällar och ett par lördagar före midsommar. Naturligtvis seglar vi och prövar teorierna i vattnet. Vi seglar med ESKs tvåkronor. Det är de tvåmansjollar som klubben äger och som medlemmarna kan låna. Efter genomgången kurs skall man kunna hantera och låna en båt i vackert väder. För att tillgodogöra sig de nya färdigheterna, är det bra om, man kan träna mera på egen hand efter kursen. 

Vi kommer att ha teorilektioner och eftersnack i virtuell form. Segling IRL; 1) seglare kommer ombytta och segelklara till klubben, 2) ledare möter och hjälper till med att få ut båtarna på sjön med bibehållen distans, 3) ledare berättar vilken övning vi ska köra, 4) segla kvällens övning, 5) seglarna packar ihop båtarna och rullar seglen på egen hand, 6) vi bestämmer tillsammans när vi ska logga in i vårt seglarforum, 7) seglarna loggar in hemifrån och diskuterar kvällens erfarenheter och de frågor som uppstår, då lämnas information och teori till nästa lektion.

Förslag på datum 2021. 19/5, 26/5, 29/5, 2/6, 5/6, 9/6, och avslutning 16/6 Ca tid; onsdagskvällar 18-21 och lördagar 10-15. Datum kan komma att ändras, framförallt de heldagar jag föreslagit.

Anmälan. Skall göras via mail till mailadressen This is a mailto link  Alla ändringar och tillägg skickar jag per mail till de mailadresser som jag fått i anmälan. Aktuella smittskyddsrutiner meddelas i mail. Det är bra om du har en dator med kamera som lämpar sig för våra virtuella träffar. Ange i anmälan vilken klubb du tillhör. Först till kvarn har förtur, antalet båtar är begränsat.

Deltagaravgifter för grundkursen Endast 2 000 kr för hela kursen, inkl. lån av båtarna. Inbetalas till Esk postgiro 14 10 41 – 4 ange vid inbet vilken aktivitet det avser och vilken klubb du är medlem i. 

Alla medlemmar är välkomna, den som inte är medlem är välkommen att bli det. 

Ledare. Kurserna leds av Hinrik Nyberg samt någon mer. Fler ledare behövs, om du är intresserad hör av dig. Mailadressen är This is a mailto link

Seglarhälsningar ESK/ Hinrik Nyberg

PSang coronaanpassning av verksamheten; anmäl dig nu, när vi närmar oss kursstart kommer du att få ett mail från mig med aktuella teorilektioner och smittskyddsförhållningsinformation DS

Uppdaterad: 28 MAR 2021 07:58 Skribent: Stefan Wallin
E-post: Adressen Gömd

allsvenskan_litenlogga

 

 

 

sailarena Facebook_Logo-19

  uvnlgklbn 

 Logga sjöräddningsällskapet

Postadress:
Ekolns SK - Segling
Box 229
75104 Uppsala

Besöksadress:
Skarholmen
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018320681
E-post: esk.sekreterare@gmai...

Se all info