Köket i klubbhuset tillhör och får naturligtvis användas av alla klubbmedlemmar.
När ESK har fest, seglingsregatta, café eller annan aktivitet där vi i klubbmästeriet är involverade vill vi att du som medlem respekterar det och undviker att laga mat och diska i köket.
En del av lådorna och skåpen är reserverade för klubbmästeriet för förvaring av klubbens gemensamma förnödenheter. Dessa är märkta ” tillhör klubbmästeriet” och får inte användas av enskilda klubbmedlemmar. Utrustning i övriga lådor och skåp är däremot avsedda för alla medlemmar.
Spisen, ugnar och microugnar får givetvis användas , men ska rengöras efteråt.
Diskmaskinerna ska användas med förnuft, dvs har du enstaka attiraljer så diska för hand.
Lämna inte smutsig disk i maskinen eller i diskhon. Torka och ställ in i skåpet.
Kylskåpet måste också användas med förnuft. Se till att inte lämna mat som står och surnar eller möglar. Om vi i klubbmästeriet hittar omärkt mat som är för gammal slängs den.
Ovanstående är inte menat som ”regler” utan som information för att vi ska kunna behålla vårt kök fräscht och undvika onödiga problem.
Tack för visad hänsyn !
Klubbmästeriet