Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsbloggen


 

Tjejkvällen flyttad två veckor framåt!

INLAGT: MAJ 9, 2014 

Hej allihopa!
Tjejkvällen har flyttats till fredagen den 23 maj istället!
Hoppas många vill vara med!

Varma hälsningar,

Ungdomssektionen

Kick-off helgen

INLAGT: MAJ 4, 2014  

Med strålande solsken och varmt väder blev kick-off helgen riktigt lyckad trots lätta- , till obefintliga, vindar.

Lördagen börjades med att alla fick lära känna varandra innan vi åkte ut på vattnet och seglade lite lättvindskappsegling för att avsluta dagen med att lyssna på Charlie Ekberg Ehnlund som berättade om sin seglingsresa som fört honom igenom ett Gotland runt, en OS-satsning och Americas Youth Challenge (för att nämna några). Därefter såg vi på film innan det var dags att släcka och sova för att ha energin att segla dagen.

När vi vaknat och ätit frukost på söndagen insåg vi snabbt att väderprognoserna gällande vinden inte stämde alls då sjön var helt spegelblank. Den planerade seglingen ställdes därför in och efter att ha lekt Stratego valde vi att packa ner oss i motorbåtarna och åka på grillutflykt till Säby Klint, även kallat ”Klinten”. Där spenderade vi resten av dagen i det strålande solskenet innan vi vände tillbaka till ESK och avslutade helgen.

Ett stort tack till alla ni som kom och till Charlie! Vi ledare hade väldigt roligt och hoppas att ni hade det också.

Vi ses i hamnen!

Kappseglingsträning med 2-krona

INLAGT: MAJ 4, 2014 

Som stolt arrangör av SM i 2-krona i sommar är det dags för kappseglingsträningen för 2-kronorna att komma igång för säsongen. Detta kommer att ta det som tidigare kallades för utvecklingslagets plats och pågå under 5 stycken onsdagar framöver mellan den 7 maj till den 4 juni – allt för att ESK ännu en gång ska placera sig på pallplats i årets SM.

Dessa träningstillfällen vänder sig till dig som är intresserad av att kappsegla 2-krona (du behöver inte ha kappseglat denna båtklass innan) men som har en god kunskap om- samt behärskar de olika segelsätten.

Kostnaden för detta blir 200 kronor och ansvarig ledare är Sara Edholm. Cirkatid för varje tillfälle är 17.30 (för att rigga båt, byta om och vara klar till genomgången som startar 18.00) – 21.00.

Vid ytterligare frågor maila: This is a mailto link

Vårens första segling

INLAGT: APRIL 24, 2014 ·

3 2-kronor

Seglinssäsongen börjar bra med sol och fin vind och massa glada seglare.

Seglingsstart

INLAGT: APRIL 10, 2014  

ÄNTLIGEN! Som vi har väntat men nu är våren här.

Kommandobryggan och jolleboden är städat så att vi är redo för att ta emot alla sugna seglare. På lördag är det dags för sjösättning klockan 11 så kom ner till hamnen, hjälp till och lär dig hur man mastar på en 2-krona och allt annat som krävs för att vara sjöduglig. Om inte annat för att ta några slag på sjön och få tillbaka sjöbenen.

Nu har vi även öppnat anmälan till kick-offen och det har börjat ramla in anmälningar så det ser ut att bli en riktigt lyckad helg! Glöm inte att kika förbi kalendariet för att inte missa något. Det uppdateras allt eftersom vi planerar klart aktiviteterna.

Vi ses på lördag!

Uppdaterad: 29 SEP 2016 09:45 Skribent: Stefan Wallin

Postadress:
Ekolns SK - Segling
Box 229
75104 Uppsala

Besöksadress:
Skarholmen
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018320681
E-post: This is a mailto link

Se all info