Hoppa till sidans innehåll
Foto: William Johansson

Kvällssegling


Kvällsträning – måndag/torsdag med start 8/8.

Träningen börjar kl.17:30 och vi håller på till ca kl 20.00. Träningssäsongen är ca 12 träningar som sker måndagar och torsdagar

Anmälan till seglingen sker genom att fylla i blanketten.  Ange efter namnet om det gäller VT eller HT. Fyll i denna innan du kommer ner, Tryck här!

Under vår- och hösttermin har vi kvällsseglingar varje måndag och torsdag (vissa undantag). Vårens segling drar igång i slutet på april och håller på fram till skolorna tar sommarlov. Höstens segling börjar igen då sommarlovet slutat, och håller på en bit in i september.

Avgiften är på 500kr/termin och betalas till ESK:s 14 10 41-4 eller swishsnummer 123 680 3910. Vid betalning, ange seglarens fulla namn, personnummer och Kvällssegling VT eller Kvällssegling HT

Vi använder oss av klubbens åtta stycken 2-kronor  och 2 stycken RS Feva och tränar på allt från båthantering, små utflykter, båtvård och kappsegling. Träningen börjar 17:30 med alla seglare ombytta och helst färdigriggade för en teorigenomgång och sedan segling. Seglingen avslutas 20.00 efter lite fika och eftersnack!

Här kan du hitta schemat för höstterminen 

Nytt sedan 2015 är att vi höjer säkerheten rejält. Alla seglares vårdnadshavare ska innan seglarens första träning fylla i en blankett med kontaktuppgifter, vilken sedan ska skrivas under och tas med till seglingen. Seglare utan kontaktuppgifter kommer tyvärr inte få segla då vi anser att det är en säkerhetsrisk om olyckan skulle vara framme

Att ta med till varje träning: Flytväst (finns fåtal att låna), regnställ (även vid fint väder), skor som sitter bra på fötterna (ej gummistövlar och helst inte foppatofflor) och ett ombyte. Se också till att ha ett bra första lager som är lätt att röra sig i. Vid temperatur under 14 grader i vatten måste alla seglare också ha underställ eller våtdräkt, detta är ett krav.

Instruktörer är ungdomar som genomgått en eller flera av Svenska Seglarförbundets instruktörskurser. 

Alla seglare måste också vara/bli medlemmar i klubben! Medlemskapet kostar 100 kr/år för en person upp till 19 år. Som medlem har man möjlighet att låna klubbens jollar och ta del av alla aktiviteter som anordnas. Här kan du läsa på om hur du blir medlem! 

Om ni har frågor är det bara att kontakta oss: This is a mailto link.

Vi ses på ESK! 

Uppdaterad: 22 JUL 2022 16:42

allsvenskan_litenlogga

 

 

 

sailarena Facebook_Logo-19

  uvnlgklbn 

 Logga sjöräddningsällskapet

Postadress:
Ekolns SK - Segling
Box 229
75104 Uppsala

Besöksadress:
Skarholmen
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018320681
E-post: esk.sekreterare@gmai...

Se all info